Water met citroen!

Water met citroen!

Citroen staat zonder twijfel in de top 10 vruchten met de meeste voordelen voor ons gezondheid. Mocht je dus nog geen verse citroen eten, of citroenwater drinken dan is het nu tijd om daar een verandering in te brengen. Water met citroen heeft vele voordelen voor de gezondheid, zo is het goed voor de lever, huid, ogen etc. Het moge dus duidelijk zijn dat citroen gezond is. De beste manier om gebruik te maken van all deze voordelen is het drinken van citroen met een glas water vroeg in de ochtend voor het ontbijt. Na het drinken van citroenwater wacht eerst halfuur voordat je gaat ontbijten.

Welke zaken zijn niet helemaal bewezen over water met citroen

pH niveau balanceren

Er is een theorie die zegt dat citroenen de pH waarde van je bloed gaan verhogen omdat ze zure rommel in je lichaam achterlaten. Die zure rommel is wel waar, maar deze heeft enkel effect op je urine en niet op je lichaam waardoor dit geen enkel probleem vormt. Water met citroen heeft dus geen enkel effect op je pH niveau en zal je pH niveau dus ook niet gaan balanceren.

Water met citroen verwijdert toxines

Men claimt dat het drinken van water met citroen ervoor zorgt dat bepaalde toxines uit het lichaam verwijdert worden. De personen die deze mythe in het leven hebben geroepen kunnen niet eens vertellen om welke toxines het gaat. Daarnaast kunnen ze ons ook niet vertellen hoe dit proces werkt. Dit is dus alweer een mythe rond water met citroen die niet klopt.

Voorkomt kanker

De derde mythe beweert dat water met citroen kanker voorkomt. Ik vind deze stelling zeer bot. Je moet echt al naïef zijn om dit te geloven. Men beweert dat water met citroen een zure omgeving creëert waarin kankercellen zich niet kunnen vermenigvuldigen. In een andere theorie beweert men dan weer dat citroen de werking van tumorcellen vertraagt omdat citroensap veel anti-kanker stoffen bevat. Vitamine C zou je beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen tot kanker leiden in de helft van de gevallen. Ook van deze theorie is er geen bewijs. Uit onderzoek is wel gebleken dat citroensap anti-kanker stoffen bevat maar het is niet duidelijk of ze ook effectief een remmend effect hebben op tumorcellen. Het zou ook gek zijn dat een simpel glas met water met citroen kanker kan voorkomen terwijl er zo veel geld wordt gestoken in het onderzoek naar kanker.

Water met citroen verhoogt het IQ

De laatste stelling beweert dat het drinken van water met citroen in de ochtend het IQ zou verhogen. Men beweert dat dit de alertheid en focus verhoogt waardoor je beter zou scoren op een IQ test. Uit een uitgebreid onderzoek is gebleken dat het drinken van water met citroen gedurende een lange periode geen invloed heeft op je IQ.

Share this post