HIIT Training en HIIT Workout

HIIT Training en HIIT Workout

HIIT Training

HIIT Training is onlangs de hype geweest. Volgens een studie uitgevoerd door The American College of Sports Medicine is het een van de twee top fitness trends voor 2014 (de andere is lichaamsgewicht training). Dus waar gaat dit soort onderwijs over? Hoe zit het met HIIT training?

HIIT of high intensity interval training is een trainingstechniek die u honderd procent inzet geeft door snelle, intense oefeningen gevolgd door korte, soms actieve, hersteltijden. Dit soort training krijgt en houdt uw hartslag en verbrandt meer vet in minder tijd. “Een high intensity workout verhoogt de zuurstofbehoefte van het lichaam tijdens de oefening en veroorzaakt een zuurstoftekort, waardoor je lichaam meer zuurstof herstelt tijdens herstel,” zegt Eric Salvador, NASM, NSCA, Chief Instructor bij The Fhitting Room in New York. “Dit naverbrandingseffect wordt verwezen als overmatig zuurstofverbruik (EPOC) en daarom zal intense lichamelijke lichaamsbeweging meer vet en calorieën verbranden dan gewone aerobische en constante trainingen.”

HIIT workout voordelen

Niet helemaal overtuigd? Hier zijn enkele andere voordelen van HIIT.

1. Verhoogt uw metabolisme
Het combineren van hoge intensiteit met interval training resulteert in EPOC, die uw stofwisselingssnelheid versnelt en “vertaalt zich in de verbetering van de stofwisseling tot 48 uur na een complete HIIT-routine”, zegt Salvador. Dit betekent dat je nog steeds vet verbrandt, zelfs na het verlaten van de sportschool.

2. Snel en handig
Lange weg zijn de dagen dat je niet genoeg tijd hebt om te oefenen. HIIT training kan overal worden gedaan: thuis, in een hotelkamer, in een park, in een sportschool, enz. En de meeste zijn 30 minuten of minder! Wie kan dat niet redden?

3. Geen apparatuur nodig
Geen halters? Geen probleem! HIIT oefeningen gebruiken gewoonlijk alleen je lichaamsgewicht omdat de focus ligt op het verhogen van je hartslag en het daar te houden. Deze trainingen resulteren in “optimale spieropbouw en spierretentie koppels met vetverlies en verhoogde calorieverbranding”, zegt Salvador.

Klaar voor een uitdaging? Probeer je hand (of heel lichaam) in Salvador’s Do-It-Anywhere Chipper Workout. “Het meest voordelige gebruik van deze training zou in combinatie zijn met sommige geladen krachtoefeningen,” zegt Salvador. “Dit is echter ook een effectieve en uiterst efficiënte training die overal kan gebeuren wanneer de tijd wordt ingedrukt.” Oefen elke oefening gedurende 30 seconden. Zorg ervoor dat u gedurende de oefeningen honderd procent inspanning geeft. Herhaal elke andere dag met het doel om het elke keer sneller af te maken.

Hier nog een paar HIIT Training workouts

50 sit-ups
Lig op je rug, knieën gebogen, met je voeten op de vloer. Zet je kern vast en gebruik je buik, trek je hoofd en rug van de grond tot je rechtop zit, met je rug volledig loodrecht op de vloer. Trek je buik weer in, ga langzaam terug in de startpositie. Herhaling.

40 Jump Squats
Sta met voeten schouderbreedte uit elkaar, armen aan uw zijkanten. Buig je knieën, houd ze in lijn met je voeten en kom terug in een kwarthelling). Voer een kleine sprong uit, en kom terug in je squat positie. Herhaling.

30 push-ups
In de plank positie, handen op de grond direct onder je schouders, benen over de heupbreedte uit elkaar. Zet je ellebogen tegen je zijkanten en je lichaam in een rechte lijn, buig je ellebogen en laat je hele lichaam zakken tot het bijna aan de grond raakt (of zo ver naar beneden). Ga terug naar startpositie. Herhaling.

20 Split Jump (Springende Lunges)
Begin met voeten heupbreedte uit elkaar, armen aan uw zijkanten. Voer een kleine sprong naar boven, terwijl u tegelijkertijd uw rechterbeen naar voren en linker been naar achteren verplaatst, in een lung met de rechterknie recht over uw tenen bent gebogen, de linkerknie buigt direct in lijn met uw heup. Spring en tegelijkertijd omgekeerde benen. Herhaling.

10 Triceps Dips
Kijk op alle vieren naar het plafond, knieën 90 graden over je tenen, handen op de grond onder je schouders, de vingers naar voren gericht, terug rechtdoor, zodat je kern parallel aan de grond ligt. Hou je ellebogen ingedrukt, buig ze om je kont zo dicht mogelijk te laten liggen. Druk op omhoog. Herhaling.

30-seconde Burpees
Begin staan. Leg je handen op de grond en spring je benen naar achteren totdat ze volledig verlengd zijn, zodat je uiteindelijk in een opwaartse positie komt. Haal je benen snel naar je handen terug. Sta snel op en spring met handen opgetrokken naar het plafond. Herhaal onmiddellijk wanneer u de sprong landt

Share this post